Házirend

Először is köszönjük a bizalmukat, amiért a Mandragóra Vendégházat választották pihenésük helyszínéül! A Házirend a zavartalan pihenésüket igyekszik segíteni és biztosítani. Bármilyen kérdésben szívesen állok továbbra is rendelkezésükre a +36-70-315-27-37-es telefonszámon!

Jelen házirend a szállás elfoglalásával lép érvénybe, azt a vendég automatikusan elfogadja, betartja.

Érkezés-távozás: A vendégházat az érkezés napján 15 órakor lehet elfoglalni. Ettől eltérő időpontban történő érkezés is megoldható, azonban ezt kérem jelezzék előre telefonon az érkezést megelőző napon, mivel vendégházunk recepcióval nem rendelkezik, és a tulajdonos sem lakik az épületben. Érkezéskor legyenek szívesek a személyigazolványt és lakcímkártyát előkészíteni, mivel azokat a törvényi szabályozás alapján az NTAK online rendszerébe szükséges beolvasni. A távozás napján 10 órakor szükséges a vendégházat elhagyni. A ház tulajdonosa 10 órakor érkezik Önökhöz, hogy a kulcsot átvegye.

 

Fizetés: A korábban kifizetett 50% foglaló után a helyszínre érkezéskor fizetendő a fennmaradó 50 % foglalási díj, melyről a helyszínen (vagy e-mailben megküldve) számlát adunk Önnek. A lehetséges fizetési módok: OTP és MKB szépkártya, készpénz, átutalás. Banki terminállal nem rendelkezünk, így a bankkártyás fizetés a helyszínen nem áll rendelkezésre. A helyszínen fizetendő továbbá az Idegenforgalmi Adó (IFA), melynek mértéke 650 Ft/fő/éj 18 év feletti vendég.

Lemondás: A foglalás az érkezés napja előtti 31. naptári napig lemondható, módosítható. Ebben az esetben a már befizetett 50% foglaló teljes egésze visszajár Önnek. A 30. naptól a foglalás nem lemondható. A 30. naptól az érkezés napjáig a befizetett foglaló 100%-a kötbérré változik, és nem visszatérítendő.

Biztosított eszközök: Ágynemű, ágynemű huzat, plédek, díszpárnák, kinti ülőpárnák, törölközők (jakuzzihoz és tisztálkodáshoz, valamint kézmosáshoz), fürdőköpeny, edényekkel és eszközökkel teljesen felszerelt konyha (mikrohullámú sütő, gáztűzhely, vízforraló, kenyérpirító, szendvicssütő, hűtő, kávéfőző). Tea és kávébekészítés áll kedves rendelkezésükre. Tusfürdő, szappan, wc papír, hajszárító, mosogatószer szintén rendelkezésre áll. A teraszon ülőgarnitúra, napozóágyak biztosítják a kényelmet. A földszinti teraszon egy mobil grill sütő áll rendelkezésükre, melyhez szenet, alágyújtót szintén biztosítunk. A grillsütő használata csak eredeti helyén megengedett, ügyelve a teraszon a járólapok épségére és tisztaságára valamint a sütés befejeztével a tűz eloltására nagy hangsúlyt fektetve.

Biztosított szolgáltatások: Önellátás, korlátlan jakuzzi használat (erről külön dokumentumot csatolunk, mellyel kiegészítve teljes a házirend), grillezési lehetőség, bográcsozási és szalonnasütési lehetőség, parkolási lehetőség (a ház előtt kialakított saját parkolóban vagy a kapubejáróban lehetséges).

Wi-Fi hálózat, jelszó: A Mandragóra Vendégházban a Magyar Telekom biztosítja a tv adást, valamint a korlátlan, giga erős internet hozzáférést. Hálózati csatlakozáshoz szükséges adatok:

Hálózat neve: Telekom-d83e03,
Jelszó: YUWFU7UDF627

Tűzrakás, nyílt láng használata: tüzet rakni csak az arra kialakított szalonnasütő helyen engedélyezett! A folyamatos felügyeletet Önöknek kell biztosítani, a tűzet őrizetlenül nem hagyhatják! A sütögetés befejeztével a tűz alapos, többszöri, vízzel történő eloltása kötelező, kérem szíveskedjenek ezt szigorúan venni és betartani! A helyi rendelet alapján, amennyiben esetleg tűzrakási tilalom lépne életbe, úgy azt érkezéskor jelezni fogjuk Önöknek, és kérjük a tilalom szíves betartását! Ezen szabályok megszegése azonnali retorziót von maga után. Az esetlegesen ebből eredő bármilyen károkozás, feljelentés esetén a Vendég anyagi felelősséggel tartozik, melyet azonnal a helyszínen szükséges rendeznie. A házban dohányozni, még elektromos cigaretta esetében is TILOS! A teraszokon és az udvaron lehetséges a dohányzás, a csikkek szigorúan csak az arra kihelyezett hamutartókba helyezhetők! Kérjük ennek is a betartását! A vendégházba gyúlékony anyagot bevinni SZIGORÚAN TILOS!

Hűtés-fűtés, további elektromos fogyasztók kezelése: A klíma télen fűtésre, nyáron hűtésre szolgál és arra alkalmas. Kérjük Önöket, hogy ésszerűen használják azt. Nyáron nyitott nyílászárók mellett ne üzemeljen a klíma! A klíma távirányítóval működik, melyet a folyosó melletti bal oldalon találnak a falra rögzítve. Fűtési szezonban, amennyiben nem tartózkodnak az épületben, úgy szíveskedjenek 20 fokra visszavenni a belső hőmérsékletet. A ház berendezési részeit képező elektromos fogyasztók használata mind saját felelősségre történik. A hálószobai és a fürdőszobai elektromos fali panelek csak akkor legyenek bekapcsolva, ha bent tartózkodnak a szobában. Ezeken kapcsológombok, illetve a két hálószobai panelen hőfokszabályzó is rendelkezésre áll, így vagy annak minimális szintre történő letekerése, vagy a teljes kikapcsolás javasolt, emennyiben huzamosabb ideig nem tartózkodnak a helyiségben.

A vendégházban csak az tartózkodhat, akit érkezéskor a tulajdonos az NTAK rendszerben lejelentett. Látogatók fogadása TILOS! Speciális esetben ettől el lehet térni, de csak a tulajdonos előzetes szóbeli hozzájárulásával és tudtával, valamint az esetleges jakuzzi és egyéb eszköz használati díjának megfizetése mellett lehetséges! Ennek megszegése esetén a tulajdonos megkérheti, hogy távozzanak és szakítsák meg az itt tartózkodást. Ebben az esetben a szállásdíj nem jár vissza. A vendégház üdülőövezetben fekszik, így kérjük szíveskedjenek tartózkodni a hangos tevékenységektől, mivel erre a környérkre mindenki pihenni jár.

Szemét gyűjtése, tárolása: A szemetet igyekezzenek szelektíven gyűjteni. A teraszon található áttetsző szelektíves zacskóba legyenek szívesek gyűjteni a papírt, műanyagot és a fém dobozokat. A konyhában a mosogatószekrény aljában található szemetesben pedig a háztartási hulladékot gyűjtsék. Amennyiben a szemeteszsák megtelik, úgy azt szíveskedjenek a bejárati kapunál elhelyezett fekete kukába dobni. Új zacskót a konyha fiókban találnak. Szíveskedjenek figyelni arra, hogy a teraszon a szelektív szemetesen kívül más szemetet, üres edényt, poharat ne tároljanak (még zsákban sem), mivel az erdei állatok előszeretettel turkálnak benne éjszaka, így reggel esetleg kellemetlen, vagy akár veszélyes helyzet fogadhatja Önöket a teraszon.

Takarítás: A házat kitakarítva adjuk át Önöknek. A végtakarítást szintén mi végezzük el, így Önöknek csupán annyi a dolguk, hogy nagyon jól érezzék magukat a Mandragóra Vendégházban! Az itt tartózkodásuk ideje alatt a ház tisztán tartása viszont az Önök feladata. Ehhez a szükséges eszközök a teraszon megtalálhatóak. A jakuzzi és a fürdőszoba környékét minden kiszállás után szükséges feltörölni, mivel az ottani burkolat vizes állapotban csúszásveszélyes!

Jakuzzi használat

A jakuzzit minden kedves vendégünk saját felelősségére, gyermekek esetében a szülők felelősségére, illetve a lent felsorolt szabályok betartásával használhatja! 14 év alatti gyermek kizárólag szülői felügyelettel tartózkodhat a jakuzziban! 3 éves kor alatt a jakuzzi használata nem javasol (hőháztartás felborulása, vegyszer pl. klór hatása az érzékeny bababőrre,
balesetveszély, fulladás, stb.)! 3 éves kor felett csak szobatisztaság esetén, szigorúan felnőtt állandó felügyelete mellett, továbbá 37 C fokot meg nem haladó hőmérsékletű vízben, maximum 10-15 percig használható. Ne hagyják, hogy a gyermek víz alá merítse a fejét!

A jakuzzi lazításra, pihenésre, masszázsra való, ezért szeretnénk megkérni minden kedves vendégünket, hogy használat előtt tusoljanak le, mivel a különböző kozmetikumok (krém, naptej, mosószer maradvány, smink, stb.) mind
hátrányosan befolyásolják a víz minőségét. Emiatt csak tisztán és tiszta fürdőruhában lehet használni azt. A jakuzziban egyszerre maximum 4 fő tartózkodhat. Mivel a hosszas fürdőzés 38C foknál melegebb vízben egyes embereknél káros lehet, ezért javasoljuk, hogy a meleg vízre érzékenyek (pl. magas vérnyomású betegségben szenvedők) szigorúan alacsonyabb hőfokon, és rövidebb ideig használják a jakuzzit.

Ne használja a jakuzzit, ha a testrészek és a haj beszívását megakadályozó védőelemek el vannak távolítva! Ne üljön a vízszűrő nyílása elé vagy fölé, mivel ez gátolhatja a víz keringetését és személyi sérülést is okozhat. Ne működtesse a masszázshelyek szivattyúit teljesen zárt fúvókával. Ha a jakuzzi használaton kívül van, legyen mindig rajta a thermo tető, lezárva! A tető levételekor mind a 4 pántot oldja ki, azt két személy biztonságosan helyezze el a teraszon. A thermo tetőre semmit nem szabad tenni, mivel onnan is belehullhat a vízbe bármilyen szennyeződés!

Terhes nők, gyógykezelés alatt állók, vagy keringési panaszokkal rendelkező személyek mindig kérjék ki orvosuk tanácsát a jakuzzi használatba vétele előtt!

Legyen elővigyázatos ki-és beszálláskor! Kapcsolja ki a masszázsfunkciókat mielőtt ki-vagy beszáll, hogy lássa, hová lép. Ne használjon elektromos berendezéseket (pl. lámpa, telefon hálózati töltőn, hajszárító, rádió, stb.) a medence 1,5 méteres körzetében! A jakuzzit nem csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességű, illetve tapasztalattal vagy ismerettel nem rendelkező személyek általi használatra alakították ki, kivéve, ha egy olyan személy felügyeli őket a készülék használatakor, aki egyben felelős a biztonságukért!

Az eszméletvesztés és esetleges fulladás elkerülése végett ne igyon alkoholt a fürdőzés előtt és alatt, illetve ne használjon tudatmódosító szereket (kábítószer)!

A jakuzziba ételt és italt bevinni SZIGORÚAN TILOS!

Amennyiben a jakuzzi vízét a nem szabályszerű használat miatt (pl. beleömlött ital, belehullott étel, 4 főnél több személy egyidejű fürdőzése, szennyezett vagy homokos ruházattal való fürdőzés, naptej használata, vizelet és egyéb dolog vízbe kerülése, stb.) cserélni kell, úgy annak költsége a Vendéget terheli, melynek költsége 10.000 Ft/alkalom.

A nap végén a jakuzzi hőfokát legyenek szívesek visszaállítani 37 C fokra, valamint a tetőt visszahelyezni a jakuzzi tetejére, legalább két rögzítő kapocs bekapcsolásával. A víz megfelelő minőségének megtartása miatt a ház tulajdonosa minden nap 6.30-7:00 óra között ellenőrzi a víz minőségét, szükség esetén klórral és egyéb vegyszerrel kezeli azt. Kérjük ennek szíves megértését!

Kert: A kertet és a benne található növényeket a házigazda gondozza, így Önöknek csupán gyönyörködni szükséges bennük! Az elültetett kultúrnövények épségére szíveskedjenek figyelni. A kertbe a ház bútorzatát (pl: szék, matrac, asztal stb) kivinni SZIGORÚAN TILOS!

Kisállat: Bármennyire is szeretjük az állatokat, a ház jellegéből adódóan (faház) sajnos nem tudunk háziállatot fogadni, az épület nem alkalmas a házi kedvenceik itt tartózkodására.

Veszélyhelyzet: Kérjük kedves vendégeinket, hogy bármilyen probléma esetén azonnal értesítsék a háztulajdonost telefonon a +36 70-315-27-37 vagy a +36-30-205-63-38-as telefonszámon (pl: műszaki probléma, tűzeset, ázás, baleset, jakuzzi probléma, stb.)! A vendégházban kettő darab porral oltó van kihelyezve. Az egyik a konyhában, a másik a földszinti teraszon található. Tűz esetén haladéktalanul kezdjék meg az oltást, és értesítsék a háztulajdonost! Elsősegélydoboz a konyhában található. További telefonszámok baj esetén:

  • 112: általános segélyhívó,
  • 104: mentők,
  • 105: tűzoltók,
  • 107: rendőrség

A vendégházban hagyott személyes holmikért felelősséget nem vállalunk! A vendég felelős a saját viselkedéséért a házban és annak környékén, az esetleges balesetért saját maga viseli a fellépő következményeket.

Kérjük, hogy figyeljenek a rendre és óvják a ház berendezését, tisztaságát!

A szállás területén okozott kárt a szállást foglaló személy vagy a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni még a helyszínen. A tulajdonosnak jogában áll lemondani a foglalást, illetve a foglaló vendégek itt tartózkodását megszakítani, ha a vendég nem tartja be a házirendet vagy annak bármelyik pontját! Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napok árát.

A szállás elfoglalásával a vendég elfogadja a házirendben foglaltakat, azt magára kötelező érvényűnek tekinti az itt tartózkodás alatt!

Amennyiben elégedettek a szállás szolgáltatásaival, kérjük írjanak véleményt online felületeinken.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Adatkezelés

A mindenkor érvényes Adatkezelési Tájékoztató jelen Használati Feltételek elengedhetetlen részét képezi, ennek elfogadásával az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat is elfogadja. A mindenkor érvényes Adatkezelési Tájékoztatónkat itt tekintheti meg: Adatkezelési tájékoztató